,

استفراغ کف زرد در سگ

استفراغ کف زرد در سگ

استفراغ کف زرد چیست؟

معمولا استفراغ سگ نشانه مشکلی نسبتا جدی است. اگر سگتان گاه و بی‌گاه به خاطر زیاد شدن فاصله بین وعده‌های غذایش کف زرد استفراغ می‌کند ممکن است طبیعی باشد اما با این حال بازهم به محض مشاهده استفراغ کف زرد در سگتان، باید با دقت او را برای بروز هرگونه علائم دیگر تحت نظر داشته باشید

اگر سگ گاهی دچار ناراحتی معده شود و استفراغ کند، ممکن است متوجه شوید که دهانش پر از آب دهان شده است. ممکن است دچار حالت تهوع شود، که به ریختن آب دهانش بر روی زمین منجر می‌شود. اگر علائم دیگری مشاهده کردید حتما به دامپزشک مراجعه نمایید تا او را معاینه کند. در صورتی که علاوه بر کف زرد، خون نیز در استفراغ او مشاهده کردید بدون لحظه‌ای تامل باید فورا به دامپزشک اورژانسی بروید. استفراغ کف زرد در سگ می‌تواند بنا به دلایل زیر باشد:

  • گاستروانتریت ( بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای)
  • پانکراتیت
  • انسداد روده

بسیار مهم است که سگی که فوم زرد رنگ استفراغ می‌کند را تحت نظر داشته باشید، چراکه این مسئله می‌تواند نشانه یک بیماری جدی باشد. اگر استفراغ شدید باشد باید فورا به آن توجه کنید.

علل استفراغ کف زرد در سگ

وجود فوم زرد در استفراغ سگ به دلیل پیشرفت یک مشکل پزشکی است. استفراغ کف زرد همان رفلاکس صفرای هضم شده از معده است. علل مختلفی برای استفراغ کف زرد وجود دارد :

گاستروانتریت

گاستروانتریت یک وضعیت پزشکی است که در آن مسیر گوارشی دچار التهاب می‌شود. در این حالت سگ ممکن است احساس ناراحتی در معده و روده داشته باشد. بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای می‌تواند به دلایل مختلفی به وجود آمده باشد مانند عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، انگل‌ها و واکنش به غذا یا داروی جدید است.

استفراغ پیاپی یک اتفاق رایج در سگ‌هایی است که از بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای رنج می‌برند. گاستروانتریت در صورتیکه درمان نشود مشکلات دیگر از خفیف تا حاد را به دنبال خواهد داشت.

اگر سگ به طور مداوم استفراغ کند، معمولا دچار کم آبی بدن و درجه کمی تب می‌شود.

پانکراتیتپ

پانکراتیت نیز بیماری دیگری است که می‌تواند جز بیماری‌های مزمن و حاد طبقه‌بندی شود. یک سگ با گشتن در زباله‌ها و خوردن غذای چرب می‌تواند به بیماری پانکراتیت مبتلا شود. با این حال، پانکراتیت می‌تواند توسط عفونت باکتریایی یا ویروسی و همچنین برخی داروهای خاص نیز ایجاد شود.

وقتی سگی به پانکراتیت مبتلا می‌شود، آنزیم‌ها (و همچنین سایر مواد) در نزدیکی شکم آزاد می‌شوند. همین مسئله باعث التهاب پانکراس می‌شود و می‌تواند منجر به یک مسئله مرگبار شود. استفراغ کف زرد می‌تواند نتیجه ابتلا به پانکراتیت باشد.

انسداد روده

یکی دیگر از دلایلی که سگتان فوم زرد رنگ استفراغ می‌کند، انسداد روده است‌. انسداد روده می‌تواند ناشی از وجود یک تیکه غذا یا شی خارجی در بدن سگ باشد که در مسیر روده او گیر کرده است. این مسئله باعث انباشته شدن غذایی که در حال ورود به بدن سگ است می‌شود. در این حالت در صورتیکه سگتان کف زرد استفراغ می‌کند، باید به طور اورژانسی به دامپزشکی برده شود.

اگرچه وضعیت‌های پزشکی که در بالا ذکر شد یک لیست جامع نیست، با این حال اگر سگتان هر یک از این علائم را بروز داد فورا یک وقت ویزیت از دامپزشک خود بگیرید تا شرایطش بررسی شود.

درمان استفراغ کف زرد در سگ

برای کاهش ریسک استفراغ کف زرد در سگ تان ،حفظ رژیم سگتان مسئله‌ای اساسی است. این کار شما را قادر می‌کند غذای مصرفی سگتان و واکنش احتمالی غیر طبیعی بعد از آن را تحت نظر داشته باشید.

اگر سگتان به دلیل کم بودن دفعات غذا خوردن کف زرد استفراغ می‌کند، وعده غذای او را در طول روز به تعداد بیشتری تقسیم کنید و دفعات بیشتری به او غذا بدهید. توجه داشته باشید که میزان غذای او را از آنچه دامپزشکتان به شما توصیه کرده است بیشتر نکنید. تنها تعداد دفعات دادن همان میزان غذا را با تقسیم کردن آن به وعده‌ها کوچکتر بیشتر کنید. اگر علائم دیگری به جز استفراغ کف زرد در سگ خود مشاهده کردید حتما با دامپزشک خود تماس بگیرید و با او ملاقات کنید.

دامپزشک شما یکسری آزمایش کامل برای سگتان انجام می‌دهد و با توجه به علائمی که دارد سعی می‌کند علت استفراغ را تشخیص دهد. آماده باشید تا به سوالات دامپزشکتان پاسخ دهید. دامپزشک از شما درباره رژیم غذایی کنونی، آخرین باری که به او غذا داده‌اید، دفعات غذا دادن به او و یکسری سوالات دیگر در خصوص سبک زندگی او از شما خواهد پرسید. ممکن است از شما سوالاتی در خصوص داروهایی که سگ مصرف می‌کند و سایر علائم فعلی او سوال پرسیده شود. توصیه می‌شود یک نمونه از کف زرد استفراغ شده با خودتان به همراه ببرید، شاید نیاز باشد دامپزشک روی آن آنالیز انجام دهد.

استفراغ کف زرد در سگ

در صورتیکه استفراغ کف زرد ناشی از گاستروانتریت باشد دامپزشکتان ممکن است برای جلوگیری از کم آب شدن دن سگتان، تزریق مایعات داخل وریدی تجویز کند.همچنین ممکن است از داروهایی برای تشکین دستگاه گوارش و کاهش حالت تهوع استفاده نماید. بسته به شدت وضعیت سگ، ممکن است در بیمارستان یا درکانگاه بستری شود تا درمان او تحت نظارت صورت بگیرد.

برخی از آزمایشات تشخیصی برای گاستروانتریت شامل: شمارش کامل سلول‌های خون (CBC)، الکترولیت‌ها و مواد شیمیایی سرم، آزمایش ادرار، رادیوگرافی شکم و سونوگرافی است.

در صورتیکه علت استفراغ کف زرد، پانکراتیت باشد، یک معاینه فیزیکی برای پیدا کردن برجستگی در نزدیکی شکم صورت می‌گیرد. همچنین ممکن است آزمایش‌های مختلف مانند شمارش سلول‌های خون، بیوشیمی سرم و آنالیز ادرار صورت بگیرد.

این آزمایشات به منظور کمک به تشخیص بیماری پانکراتیت انجام می‌شود. آزمایش‌های دیگر شامل رادیوگرافی، سونوگرافی و اندازه‌گیری واکنش ایمنی لیپاز پانکراس است.

اگر در این مرحله بیماری تشخیص داده نشود، ممکن است در صورتیکه شمارش سلول‌های خون طبیعی نباشد، از روش‌های دیگر چون بافت‌برداری آسپیراسیون (بیوپسی توسط یک سوزن نازک) یا لاپاراتومی (شکافتن دیواره شکم) برای تشخیص استفاده شود.

در صورتیکه استفراغ کف زرد ناشی از انسداد روده باشد، باید فورا به آن رسیدگی شود چراکه می‌تواند مرگبار باشد. به محض اینکه تشخیص داده شد که روده‌ها دچار انسداد شده‌اند، تزریقات داخل وریدی برای حفظ میزان آب بدن سگ صورت می‌گیرد. در صورتیکه به نظر برسد آنچه موجب انسداد شده است در حال دفع شدن است، دامپزشک با استفاده از روش‌های مختلف، مانند مایع درمانی و تنقیه، به این فرآیند کمک می‌کند. برای تشخیص حرکت جسم خارجی نیز ممکن است رادیولوژی انجام شود. معمولا اگر دلیل انسداد روده جسم خارجی باشد اغلب عمل جراحی انجام می شود.

پیشگیری از استفراغ کف زرد در سگ

حفظ سلامت سگتان اولین راه پیشگیری و کاهش احتمال استفراغ کف زرد است. به ظور مرتب با دامپزشک خود ملاقات داشته باشید تا مطمئن شوید رژیم غذایی سگتان تمامی نیازهای او را پوشش می‌دهد. بسته به شرایط سگتان ممکن است دامپزشکتان توصیه کند در رژیم غذایی یا سبک زندگی او تغییراتی ایجاد کنید. ممکن استن به شما توصیه کند که میزان آب مصرفی سگتان را افزایش دهید تا در طول روز آب کافی در بدنش داشته باشد. پیشگیری استفراغ کف زرد در سگتان با تشخیص زودهنگام علائم آن صورت پذیر است. دامپزشک شما می‌تواند برای حفظ سلامتی سگتان به شما پیشنهادات خوبی بدهد و همچنین هرگونه مشکل پزشکی احتمالی را تشخیص دهد. در صورتیکه سگتان از جویدن و فرو دادن اشیا خارجی مانند جوراب یا اسباب بازی لذت می‌برد باید نسبت به وسایل اطراف سگ و محیط او بسیار هوشیار باشید. در این صورت قادر خواهید بود در صورت پیش آمدن هر گونه مسئله‌ای آن را فورا دریابید و با دامپزشک خود تماس بگیرید.


6 پاسخ
  1. سهیلا
    سهیلا says:

    سلام دختر من ۷ماه و ۱۰ روزشه,شیتزو تریر هستش,غذای خشک میدم بهش,ادلت کلاسیک,ولی چند وقت یبار ب غذاش بی میل میشه ومجبوریم عوض کنیم,ولی الان ۲هفته ای هست هیچ غذای خشکی رو نمیخوره باید ب زور قاطی کردن آب مرغ و گوشت بهش بدیم,از ظرف غذاش میترسه رو زمین میریزه میخوره,روزی یبار حداقل بالا میاره,بیشتر وقتا صبح بالا میاره قبل از صبونه,امروزم شکمش ورم کرده,مدفوع و ادارش عادیه,میخواستم ببینم امکان داره علائم عادت ماهانه اش باشه?
    ۹ شهریور هم نوبت قرص انگلش هست

    پاسخ
      • سهیلا
        سهیلا says:

        ممنون از پاسخ و وقتی ک گذاشتین,ولی بیشتر از ۲ بار نشده,مگر اینکه شئی رو خورده باشه,یعنی بی اشتهایی نمیتونه علامتی از نزدیک شدن عادت ماهانه اش باشه?

        پاسخ
        • پت مگز
          پت مگز says:

          سلام بی‌اشتهایی می‌تواند ناشی از درد باشد. اما به طور اخص در منابع ذکر نشده است ئکه نزدیکی عادت ماهانه منجر به بی اشتهایی میشود.

          پاسخ
  2. سهیلا
    سهیلا says:

    ممنون از پاسخ و وقتی ک گذاشتین,ولی بیشتر از ۲ بار نشده,مگر اینکه شئی رو خورده باشه,یعنی بی اشتهایی نمیتونه علامتی از نزدیک شدن عادت ماهانه اش باشه?

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام کلا درد در هر بخشی از بدن میتواند منجر به بی اشتهایی شود. در صورتیکه در حین پریود درد داشته باشد ممکن است اشتهای کمتری داشته باشد.

      پاسخ

پاسخ دهید

پیوستن به بحث
دیدگاه خود را در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *