,

روز جهانی بردن گربه به دامپزشکی

ما یاد گرفته‌ایم که برای معاینۀ سالانۀ چشم‌ها، دندان‌ها و اعضای داخلی بدن خود به پزشک مراجعه کنیم. اگر شما صاحب گربه‌ای قشنگ و دوست‌داشتنی هستید بهتر است معاینۀ سالانه را برای گربۀ خودتان نیز انجام دهید. روز بیست‌ودوم آگوست برای تشویق صاحبان گربه به معاینۀ سالانۀ دندان‌، چشم، پوست و اندام داخلی آن‌ها روز بردن گربه به دامپزشکی نامیده شده است. این معاینه سبب می‌شود که بیماری‌ها در مراحل اولیه شناسایی و درمان شوند. آمارها نشان می‌دهند که 83 درصد از گربه‌ها در سال اول زندگی‌شان معاینۀ دامپزشکی می‌شوند، ولی متاسفانه بیش از نیمی از آن‌ها دیگر به دامپزشک مراجعه نمی‌کنند. با معاینۀ سالانه درمان ساده‌تر و کوتاه‌مدت‌تر و همچنین ارزان‌تر می‌شود. بسیاری مواقع بیماری‌ها نمود بیرونی ندارد و گربه‌ها هم تلاش می‌کنند که بیماری خود را پنهان کنند، پس ممکن است ما زمانی پی به وجود بیماری ببریم که دیر شده باشد.  

اگر گربۀ شما در حیاط زندگی می‌کند یا گاهی به خیابان می‌رود، ممکن است بیماری گربه‌های خیابانی به او منتقل شود. اگر از گربه‌تان در خانه نگهداری می‌کنید و با گربه‌های دیگر تماس ندارد، باز هم از بیماری مصون نیست. ممکن است شما، کاملا ناخواسته، با کفش خود انگل یا ویروسی را وارد محیط زندگی او کنید که منجر به بیماری‌اش شود. علاوه بر این‌ ممکن است گربۀ شما به چاقی مبتلا باشد و چون شما هر روز او را می‌بینید متوجه اضافه وزن او نشوید و متاسفانه چاقی عمر گربه را کاهش می‌دهد. اما اگر دامپزشک به‌طور مرتب گربۀ شما را معاینه کند و وزن او را با توجه به نژاد و سنش برسی کند، خطرات کمتری گربۀ عزیز شما را تهدید می‌کند.  

روز بیست‌ودوم آگوست، سی‌ویکم مرداد، روز بردن گربه به دامپزشکی نامیده شده است تا به شما یادآوری کند که وسط همۀ درگیری‌ها و گرفتاری‌های زندگی، از بردن گربۀ خودتان به دامپزشکی غافل نشوید. بعضی صاحبان گربه از سختی گذاشتن گربه‌شان در جعبۀ مخصوصش گله می‌کنند و این را سبب نبردن گربه‌شان به دامپزشکی می‌دانند. اگر شما هم دچار چنین مشکلی هستید، می‌توانید با خواندن مطالب نکاتی برای بردن گربه به دامپزشکی و آموزش گذاشتن گربه در جعبۀ حمل این مسئله را حل کنید.  

معاینۀ سالانه می‌تواند شامل این موارد بشود: 

معاینۀ بدنی: دامپزشک، چشم‌ها، داخل گوش‌ها و پوست و موی گربه را معاینه می‌کند. تغیرات بدنی او را با توجه به نژاد و سنش می‌سنجد. در این مرحله دامپزشک می‌تواند متوجه هر تغییر غیر عادی بشود و دوست کوچک شما ا از بیماری احتمالی نجات دهد. 

ایمن‌سازی: دامپزشک شما تشخیص می‌دهد که چه واکسنی برای گربۀ شما لازم است تا از او در برابر میکروب‌ها محافظت کند. 

پیشگیری از انگل: انگل‌های بیرونی، مثل کنه و کک، با معاینۀ پوست و موی گربه شناسایی می‌شوند. با آزمایش کردن مدفوع گربه هم دامپزشک می‌تواند انگل‌های درون شکمی را، مثل کرم قلاب‌دار، تشخیص دهد و درمان کند. ممکن است دامپزشک برای گربۀ شما قرص پیشگیری از انگل تجویز کند.  

آزمایش خون: شاید دامپزشک با توجه به سن گربۀ ما و علائم دیگری که در او مشاهده می‌کند، برایش آزمایش خون تجویز کند. آزمایش خون روش بسیار مفیدی برای شناسایی بیماری‌ها در مراحل اولیه است؛ بیماری‌هایی مثل کم‌کاری یا پرکاری تیروئید و بیماری‌های کلیوی.  

از آنجا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، روز بردن گربه به دامپزشکی را جدی بگیرید و گربه‌تان خیلی زود به دامپزشکی ببرید. 

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

پیوستن به بحث
دیدگاه خود را در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *