کمکهای اولیه برای سگ | بخش دوم
سگها، این موجودات دوستداشتنی، نیز گاهی در شرایطی قرار میگیرند که نیازمند اقدامات فوری از طرف ما میشوند. شرایطی که فرصت کوتاه است و باید کاری کرد. دانستن کمکهای اولیه برای سگ ، توانایی جدیدی در شما ایجاد خواهد کرد که هر لحظه ممکن است به کارتان بیاید.
سوختگی
به مدت حداقل پنج دقیقه آب سرد بر روی آن بگیرید. سپس با دامپزشک تماس بگیرید. از پماد یا کرم استفاده نکنید. اما اگر در رفتن به دامپزشکی با تاخیر ناخواسته مواجه شدید، شما می توانید از پانسمان سرم نمکی روی محل سوختگی استفاده کنید. بیمار را گرم نگه دارید.
گازگرفتگی
اگر سگی حیوان شما را گاز گرفت حتما او را بلافاصله نزد دامپزشک ببرید. فشار دندان سگ ممکن است مقدار زیادی مو و گرد و خاک را به داخل زخم فرو کند و اگر بهموقع تمیز نشود، زخم عفونت میکند.
گرمازدگی
اگر در یک روز گرم سگتان به شدت نفس نفس میزد و آشفته بود، به خصوص اگر سگ کوتاه بینی (مانند نژاد باکسر) یا دارای اضافه وزن است و یا در حال بازی و ورزش بوده، به گرمازدگی فکر کنید!
سگ را در جایی خنک، ترجیحا در یک تشت آب قرار دهید . با آب ولرم موهای بدنش را خیس کنید.(آب سرد باعث انقباض رگهای خونی در پوست و کندی در از دست دادن حرارت بدن میشود). با دامپزشک تماس بگیرید. می توانید مقدار کمی آب به او دهید.
کمکهای اولیه برای سگ پس از دعوا
اگر سگ شما پس از یک مبارزه به نظر می رسد شوکه شده، مات و یا پریشان است؛ با دامپزشک خود تماس بگیرید. به جز این، نگاهی به زخمها بیندازید. در صورت مشاهده سوراخ زخم بر روی سر یا بدن بلافاصله با یک دامپزشک مشورت کنید. آسیب به اندام ممکن است به درمان فوری نیاز نداشته باشد. مگر اینکه شدید یا بسیار دردناک باشند. درهرحال سگ را در عرض 24 ساعت به دامپزشک نشان دهید چراکه ممکن است نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک داشته باشد.
آسیب های چشمی
اگر چشم از کاسه چشم بیرون زده و متورم شده، از یک پانسمان مرطوب استفاده کنید تا از مالیده شدن یا خراش آن جلوگیری کنید. اگر مواد شیمیایی با چشم تماس پیدا کرده است، بارها و بارها با آب بشورید. (ترجیحا از آب مقطر یا قطره چشم استفاده شود).در این موارد فورا با دامپزشک تماس بگیرید.
غرق شدن
هرگز خودتان را با تلاش برای نجات یک سگ در معرض خطر قرار ندهید.
پس از خارج کردن سگ از آب سریعا اقدامات کمکهای اولیه برای سگ را آغاز کنید. اگر چیزی بر روی بینی یا دهان قرار گرفته آن را پاک کنید. سگ را به صورت وارونه(سر و ته) توسط پاهای عقبی نگه دارید تا زمانی که آب تخلیه شود. اگر تنفس متوقف شده است او را احیا کنید. حتی اگر به نظر میرسد حیوان خانگی تان بهبود یافته حتما او را نزد دامپزشک ببرید. چراکه این اتفاق عوارض بعدی به دنبال خواهد داشت.
نیش حشرات
نیش را از زیر پوست خارج کنید. سپس قسمت نیش خورده را با آب بشورید و یا از محلول جوش شیرین (سدیم بیکربنات) استفاده کنید. از یخ برای تسکین استفاده نمایید. اگر نیش در دهان یا گلو است، با دامپزشک تماس بگیرید چرا که ممکن است متورم شود و در تنفس اختلال ایجاد کند.
برای اطلاع از سایر موارد اورژانسی و کمکهای اولیه برای سگ میتوانید مطالب ” کمکهای اولیه برای سگ | بخش اول ” و ” کمکهای اولیه برای سگ | بخش سوم ” را مشاهده نمایید.
مطالب ” جعبه کمکهای اولیه برای حیوانات خانگی” و “احیای قلبی-ریوی سگ” را نیز از دست ندهید.
پاسخ دهید
پیوستن به بحثدیدگاه خود را در میان بگذارید