, , , ,

10 سوال طلایی که باید از دامپزشک خود بپرسید

دامپزشک و سگ

شاید گاهی رفتن نزد دامپزشک برای شما خسته‌کننده باشد و ندانید که از دامپزشک چه چیزهایی باید بپرسید. خوب است بدانید که سوال درست همیشه نیمی از جواب است. سوال درست به شما و دامپزشکتان کمک می‌کند که بهتر و راحت‌تر از حیوان خانگی خود مراقبت کنید.

1. وزن مناسب

جالب است بدانید بیش از نیمی از سگ‌ها و گربه‌های خانگی به اضافه وزن مبتلا هستند. متاسفانه اغلب صاحبان این مشکل را در حیوان خود نمی‌پذیرند. اگر بدانید که حیوانتان با توجه به نژاد، سن و قدش وزن طبیعی ندارد، می‌توانید برای درمان او اقدام کنید و از بروز بیماری‌های دیگر پیشگیری کنید. اگرچه حیوانات خانگی به ندرت دچار کمبود وزن می‌شوند اما باید حواستان به این مسئله نیز باشد. با توجه به این توضیحات، از دامپزشک خود بپرسید که آیا وزن حیوانتان طبیعی است؟

2. تغذیۀ خوب

سلامت حیوان شما پیش از هرچیز به تغذیۀ او بستگی دارد. داشتن تغذیۀ سالم تقریبا می‌تواند سلامت حیوان را تضمین کند. دامپزشک با توجه به شرایط زندگی و میزان سلامت حیوان می‌تواند برنامۀ غذایی به او بدهد. تغذیۀ خوب شامل مواد غذایی مناسب و مقدار معین و مجاز از آن‌هاست. پس از دامپزشک خود بپرسید که آیا غذای حیوان‌تان برایش مناسب است؟

3. رفتارها و حرکات طبیعی و غیر طبیعی

به حیوان خود دقت کنید. آیا، بعد از هربار پیاده‌روی، سینه‌اش خس‌خس می‌کند؟ آیا همیشه، بعد از خروج از منزل، دچار خارش می‌شود؟ رفتار و حرکات حیوان خود را خوب بشناسید و هر تغییری را یادداشت کنید و در جلسات معاینه از دامپزشک خود بپرسید که آیا رفتار حیوان شما یا تغییری که در آن بوجود آمده طبیعی است؟

4. واکسیناسیون

حتما شما به واکسیناسیون و ایمن‌سازی حیوانتان اهمیت می‌دهید، اما ممکن است برنامۀ واکسن‌ها و زمان‌بندی آن را به راحتی فراموش کنید. پس از دامپزشک خود بپرسید که آیا حیوانتان تمام واکسن‌هایش را زده است؟ و کدام واکسن‌ها نیاز به یادآوری دارند؟

5. بهداشت دندان

بسیاری از حیوانات خانگی دچار بیماری‌های دندانی هستند. تقریبا 80 درصد از سگ‌ها و 70 درصد از گربه‌های بالای سه سال کم و بیش از مشکلات دندانی رنج می‌برند. این مشکلات اگر به موقع درمان نشوند ممکن است به کلیه‌ها، کبد و قلبشان آسیب برسانند. در جلسه معاینه از دامپزشک خود بپرسید که آیا دندان‌های حیوان شما سالم است؟ التهاب لثه یا جرم دندان ندارد؟

6.  آزمایش خون

بیماری‌های بسیاری از طریق آزمایش خون تشخیص داده می‌شوند. مانند بیماری‌های کلیه‌ای، کبدی، دیابت و سرطان. آزمایش خون منظم، در یک بازۀ زمانی مشخص، سلامتی حیوان و تغییراتی که در بدن او ایجاد شده است را نشان می‌دهد. پس از دامپزشک خود بپرسید که آیا حیوان شما به آزمایش خون احتیاج دارد یا نه؟

7. کک و کنه

کک‌ها و کنه‌ها فقط مزاحم نیستند، بلکه عامل انتقال بیماری هم هستند. وجود آن‌ها سلامت حیوان شما را جدا تهدید ‌می‌کند. خوشبختانه داروهای متنوعی برای درمان یا پیشگیری از مبتلا شدن حیوان به کک و کنه وجود دارد. پس از دامپزشک خود بپرسید که، برای حیوان شما، با توجه به شرایط زندگی‌اش، چه دارویی مناسب است؟ پمادهای موضعی برای او بهترند یا داروهای خوراکی؟

8. برآمدگی‌ها و توده‌ها

به وجود آمدن توده و یا برآمدگی در بدن حیوان، با بالارفتن سن طبیعی است. با این حال تغییرات غیر معمول می‌تواند نشانۀ سرطان باشد. از تغییراتی که در حیوان شما ایجاد شده، مثل به وجود آمدن توده، برآمدگی یا خال، با دامپزشک خود صحبت کنید. از او بپرسید که آیا حیوان شما به آزمایش یا بیوپسی احتیاج دارد؟

9. معاینات مقعدی توسط دامپزشک

هر دامپزشک برای معاینه شیوه خاص خود را دارد. ممکن است دامپزشک شما مقعد حیوان را معاینه نکند. اما خوب است بدانید که با معاینات و آزمایش‌های مقعدی می‌توان سرطان پروستات یا مقعد را، به موقع، تشخیص داد. پس از دامپزشک خود بپرسید که آیا حیوان شما به این معاینه احتیاج دارد؟ و از او بخوهید که این کار را انجام دهد.

10. صورتحساب

اگر احساس می‌کنید که هزینۀ معاینه و آزمایش‌های حیوان شما زیاد است، صمیمانه از دامپزشکتان بپرسید که چرا این هزینه‌ها را پرداخت می‌کنید و در قبالش چه خدماتی دریافت می‌کنید. او برای شما توضیح خواهد داد که تا چه حد این کارها سلامت حیوان شما را تضمین می‌کند و از هزینه‌های بعدی که ممکن است مجبور شوید برای درمان بیماری‌‌های متعدد بپردازید کم می‌کند.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

پیوستن به بحث
دیدگاه خود را در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *