,

10 نکته برای آموزش حرف زدن به طوطی

آموزش حرف زدن به طوطی

آموزش حرف زدن به طوطی

بسیاری از مردم طوطی را به عنوان حیوان خانگی خود انتخاب می‌کنند زیرا از تعامل کلامی با این حیوان منحصر‌ به‌ فرد و هوشمند لذت می‌برند. اگر شما دوست دارید که طوطی‌تان صحبت کند در اینجا نکات آموزش حرف زدن به طوطی را برای شما آورده‌ایم.

1- نوع طوطی خود را بشناسید.

از نظر تئوری همه گونه های طوطیان قادر به یادگیری زبان انسان ها هستند. فقط تعدادی از آن ها مهارت کمتری در صحبت کردن دارند.

شاید کاسکو (طوطی خاکستری افریقایی)، طوطی آمازون، طوطی کاکلی(کاکاتو) و عروس هلندی به عنوان بهترین گونه‌های سخنگو شناخته شده باشند اما حتی گونه های کوچک مانند مرغ عشق(باجریگار یا پاراکیت معمولی) ، طوطی کواکر (مونک)، طوطی کوتوله برزیلی نیز می‌توانند در طول زمان حرف زدن یاد بگیرند. این گونه‌ها به اندازه‌ای باهوش هستند که می‌توانند لغات، عبارات و یا حتی جملات واضح و قابل فهم را بگویند. اگر اولویت شما این است که طوطی‌ تان حرف بزند به دنبال گونه‌هایی بروید که به توانایی بیشتر در حرف زدن معروف هستند بروید. سایر گونه هایی که به طور رایج به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شوند مانند مکائو، کایک سر سیاه، پاینس سر آبی و طوطی سنگال نیز ممکن است بتوانند تعدادی لغت یاد بگیرند اما خوب است بدانید که آن‌ها خیلی سخنگوهای خوبی نیستند.

2- از لغات ساده شروع کنید.

فارغ از اینکه چه نوع طوطی را پرورش می‌دهید بهتر است که با یک تا دو لغت ساده شروع کنید. مانند “سلام” یا “بای-بای”  زمانیکه پرنده این لغات را یاد گرفت می توانید لغات دیگری را اضافه کنید تا عبارت یا حتی یک جمله بسازید. بدین گونه است که بعضی طوطی ها یک آهنگ را یاد می‌گیرند: با اضافه کردن تعداد کمی لغت در هربار.

3- بارها خودتان تکرار کنید.

پرندگان با شنیدن مداوم لغات یاد می‌گیرند که آن‌ها را تقلید کنند. در نتیجه آماده باشید که یک لغت را بارها و بارها تکرار کنید تا زمانیکه پرنده‌تان آن را یاد بگیرد. این روش تکرار، همان راهی است که بسیاری از طوطی ها صداهای اطراف مانند زنگ در، صدای مایکرویو یا تلفن را بدون اینکه صاحبانشان به آن ها آموزش دهند یاد می‌گیرند.

طوطی ها صدا ها را قبل از آنکه آن‌ها را بلند تقلید کنند، می‌شنوند و در یادشان نگه می‌دارند. این کار به خصوص در کاسکو ها بسیار رایج است که می‌توانند سخنگوهای عالی باشند اما اغلب تا قبل از یک سالگی حرف نمی‌زنند. در نتیجه از اینکه طوطی شما بلافاصله بعد از آموزش‌های شما سخن نمی‌گوید ناامید نشوید. آموزش حرف زدن به طوطی نیازمند تکرار زیاد است.

4- واضح صحبت کنید.

طوطی ها زمانیکه لغت را کاملا واضح ادا می‌کنید بهترین یادگیری را دارند. پس بسیار مهم است که مربی یا صاحب حیوان، لغات را زیرلبی، جویده یا نصفه و نیمه ادا نکنند. به طوطی مستقیما نگاه کنید و لغت را عینا و با همان لحن و بلندی تکرار کنید. منظور از لحن یکسان همان آهنگ تلفظ یکسان بخش‌های کلمه در هر بار است. به نظر می‌رسد طوطی ها زمانیکه یک لغت را با صدای بلند و و پر شور تلفظ می‌کنید سریع‌تر یاد می‌گیرند. پس در آموزش حرف زدن به طوطی حتما واضح و شفاف لغت یا صدای مورد نظرتان را ادا کنید.

5- اغلب اوقات تشویقی بدهید.

بهترین راه برای تشویق پرنده به صحبت کردن دادن تشویقی است. مواد غذایی کوچک مانند خلال بادام، دانه آفتاب گردان و یا تکه‌ای از انگور با توجه به ترجیح پرنده‌تان به عنوان تشویقی بسیار خوب هستند. نکته اینجاست که تشویقی که پرنده‌تان بیش از همه دوست دارد را بدهید. در ابتدا، هر بار که لغت جدید را به طوطی می‌گویید یک تکه بسیار کوچک به او تشویقی‌ را بدهید که فقط مخصوص زمان تمرین است. نباید در زمان‌های دیگر غیر از زمان تمرین، از آن نوع تشویقی دریافت کند. وقتی طوطی متوجه شد که زمانیکه شما آن لغت را تلفظ می‌کنید او تشویقی می‌گیرد، صبر کنید تا بعد از ادای کلمه، به شما نگاه کند و سپس به او تشویقی بدهید. نهایتا صبر کنید تا پرنده بعد از تلفظ شما برای ادای لغت تلاش کند و سپس حتی اگر فقط بخشی از آن را گفت، به او تشویقی بدهید. زمانیکه طوطی به طور منظم شروع به گفتن لغت کرد صبر کنید تا لغت را تقریبا بهتر و نزدیک‌تر به اصل کلمه تلفظ کند و سپس تشویقی بدهید. در پایان پرنده با دیدن تشویقی در دست شما شروع به گفتن کلمه خواهد کرد بدون آنکه نیاز باشد بی‌درنگ به او تشویقی بدهید.

6- صبور باشید.

یادگیری پرندگان مختلف درست مانند انسان های مختلف که با درجات مختلف یاد می‌گیرند، متفاوت است. بعضی از پزنده‌ها می‌توانند بیش از صدها لغت در عرض چند ماه یاد بگیرند در حالیکه برخی فقط تعدادی را یاد می‌گیرند. به ویژه، سرعت یادگیری پرنده بستگی به میزان تمرین شما با او دارد. اگر چه بعضی از پرندگان فارغ از اینکه شما چند بار یک لغت را تکرار کنید، توانایی یاد گیری آن را ندارند. آرام پیش بروید، صبور باشید، انتظارات معقول داشته باشید و زود شروع کنید. اگر چه بیشتر طوطی ها روزها تا هفته‌ها، لغتی را که بارها شنیده اند و شما با آن‌ها تمرین کرده اید را تکرار نمی‌کنند اما آن‌ها در طول آن مدت آنچه شما می‌گویید را می‌شنوند و پردازش می‌کنند. پس در آموزش حرف زدن به طوطی صبور باشید و بدانید هر چه زودتر با آن‌ها شروع به صحبت کردن کنید احتمالا آن‌ها زودتر تکرار خواهند کرد.

7- پرنده را بیش از حد خسته نکنید.

پرندگان از طریق تقلید صدا یاد می‌گیرند و لازم است که یک لغت را همراه با تشویقی تکرار کنید و این کار را بارها و بارها ادامه دهید تا به طوطی‌تان یک لغت جدید را آموزش دهید. با این حال بهتر است که در هر جلسه تمرین بیش از حد یک لغت را تکرار نکنید. پنج تا شش بار تکرار هر لغت به همراه تشویقی در هر جلسه و دو جلسه تمرین در هر روز برای اغلب طوطی‌ها کافی است.آموزش حرف زدن به طوطی بیش از این مقدار، برای یک طوطی خسته کننده و بی نتیجه خواهد بود و ممکن است علاقه او نسبت به یادگیری از بین برود.

8- به او فشار نیاورید.

دقیقا مانند انسان ها که در طول یادگیری روزهای بد و خوبی دارند، طوطی ها نیز اینگونه اند. بعضی از روزها پرنده شما ممکن است خیلی خسته یا پریشان باشد و نتواند تمرکز کند. اگر پرنده شما در هرباری که به او تشویقی می‌دهید بی علاقه به نظر می‌رسد به او استراحت بدهید و تمرین را در روز دیگری ادامه دهید. نا امید نشوید. همه ما حالات روحی مختلف را تجربه می‌کنیم. طوطی‌ها نیز خلق و خو و احساساتشان در روزهای مختلف، متفاوت است. خیلی به او فشار نیاورید.

9- محدودیت‌ها را بپذیرید.

بعضی از پرندگان یک لغت جدید را بلافاصله و به طور کامل یاد می‌گیرند در حالیکه برخی دیگر تنها بخشی از یک کلمه رادر ابتدا می‌توانند تلفظ کنند. بعضی از پرنده‌ها ممکن است هرگز به واضحی انسان‌ها سخن نگویند. کلید آموزش حرف زدن به طوطی ، تشویقی دادن بلافاصله بعد از هرگونه تلاش طوطی برای حرف زدن است. حتی اگر لغت را نصفه ادا کرد و سپس ذره ذره سختگیر شدن در دادن تشویقی تا زمانیکه به طور کام لغت را بگوید.

همه طوطی ها قادر به سخن گفتن نیستند. بسیاری از آن‌ها تنها صداهای معینی در جواب به رفتارهای انسان‌ها می‌دهند. مانند تلاشی که برای رساندن مفهوم “خداحافظ” در پاسخ به خداحافظ صاحبشان در هربار خروج از درب می‌کنند. اگرچه که ممکن است این مفهوم را به جای ادای لغت با صداهایی مانند قدقد یا جیک جیک پرندگان برسانند. زبان و ارتباطات برای هر پرنده ای متفاوت است. قدردان تلاش‌هایی که پرنده‌تان برای رضایت شما و تعامل با شما می‌کند باشید؛ حتی اگر در آن فوق العاده نیستند.

10- بدون قید و شرط آن‌ها را دوست داشته باشید.

گفتن لغات انسان‌ها تنها یکی از آن همه چیز جالبی است که یک طوطی با خود به خانه‌هایمان می‌آورد. بعضی از طوطی‌ها خوب صحبت نمی‌کنند اما می‌توانند شیرین کاری ‌های باور نکردنی‌ای انجام دهند. بعضی از آن‌ها نیز شیرین کار های خوبی نیستند و ترجیح می‌دهند در آغوش بیایند و غلغلک داده شوند. طوطی‌ها، به دلایل زیادی حیوانات خانگی خارق‌العاده ای هستند. اگر طوطی سخنگو آن چیزی است که شما می‌خواهید، نژاد مناسب را انتخاب کنید و برای آموزش و تمرین او زمان صرف کنید. اما اگر تلاش های طوطی تان به دادن صداهای رایج پرندگان ختم شد، فقط به یاد داشته باشید که باز هم حیوان خانگی خود را برای همه دلایل دیگر که از طوطی یک همراه فوق العاده می‌سازد دوست داشته باشید.

51 پاسخ
  1. علیرضا
    علیرضا says:

    سلام من یه طوطی برزیلی دارم که یکم وحشیه از همه میترسه دست میبری بگیریش فرار میکنه میخواستم بپرسم با این وحشی بودنش میتونه حرف بزنه

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      با سلام آموزش به طوطی که هنوز به انسان اعتماد ندارد بسیار دشوار و گاهی نشدنی است. پرنده ابتدا باید بتواند با انسان ارتباط بگیرد.

      پاسخ
  2. امیر
    امیر says:

    سلام من ی گرینچیک دارم رامم هست ولی میاد بیرون همش به فکر بازی گوشیه یا همش میپره اینور اونور اصلا وقتی باهاش صحبت میکنی توجه نمیکنه

    پاسخ
  3. سیامک
    سیامک says:

    سلام من یک طوطی ملنگو هفت ماهه دارم بهش یاد دادم از دست غذا بگیره ولی با همسرم جوره میخواستم بپرسم میونه حرف بزنه و چگونه

    پاسخ
  4. Narges.z
    Narges.z says:

    سلام ببخشید فندق من ۴ ماهش است و رامه و اگه عصبانی بشه گاز میگیره دست دادن هم بلده به نظر شما برای حرف زدن زود است یا دیر؟ در ضمن به اسم ماده به من فروخته شده است

    با تشکر

    پاسخ
  5. Narges.z
    Narges.z says:

    اول از همه طوطی از چه نوع است ؟اگه از گازش می ترسید با دست به اون غذا ندید چون میفهمه گاز میگیره صبر کنید تا یکم رام بشه و عادت کنه و ترس خودتون هم بریزه بعد یک دانه از غذایی را که براش میدید و دوست داره نک انگشت بگیرید و به هش نشون بدید صبز کنید تا بخوره هر روز این کار را تکرار کنید تا یاد بگیره

    پاسخ
  6. غلام
    غلام says:

    سلام، من یک کاسکوی بالغ وفوق العاده با هوش دارم که در خانه ازاده و همه چیز میفهمد و میگوید ولی متاسفانه همه جا چلغوز میکند. ایا راهی هست که بتوانم از اینکار جلوگیری کرد ؟ ممنون

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      با سلام در مواقع نامناسبی که سخن می گوید او را نادیده بگیرید و هیچ گونه توجهی به او نشان ندهید حتی دعوا کردن و توجه منفی نیز برای آن ها توجه به حساب می اید. در عوض در مواقع مطلوب به او تشویقی بدهید و به او توجه نشان بدهید.

      پاسخ
      • پت مگز
        پت مگز says:

        سلام این نژاد طوطی یکی از بهترین سخن گو هاست و می تواند تا 250 کلمه را یاد بگیرد. اما تفاوت های فردی جاندارن را فراموش نکنید. گاهی بعضی از پرندگانی که از نژادهای سخنگو هستند حتی یک کلمه نیز یاد نمیگیرند و کاملا بسته به پرنده و استعدادهایش دارد. توجه داشته باشید در صورت تمرین کافی و عدم پیشرفت او رابطه خود را با او خراب نکنید (مثلا با صدای بلند با او حرف نزنید یا حرکت تندی که باعث ترس او شود انجام ندهید)

        پاسخ
  7. مهبد
    مهبد says:

    سلام من یه طوطی عروس هلندی دارم هفت ماهشه هرچی باش حرف میزنم حرف نمی زنه رام نیس ولی بهش یاد دادم گاز نگیره ولی از من میترسه چیکار کنم؟

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      با سلام همه پرندگان لزوما راحت به حرف نمی افتند یا حرف نمی زنند. برای او یک ضبط بخرید تا حتی مواقعی که خانه نیستید لغتی را برای او پشت هم تکرار کند. معمولا عروس هلندی نر بیشتر از ماده تمایل به حرف زدن دارد. از مقاله آموزش حرف زدن به پرنده و طوطی استفاده نمایید.

      پاسخ
  8. امیر
    امیر says:

    سلام طوطی من رو دست میاد ولی خیلی ترسو هستش وقتی هم که بیرون میارمش بودو بودو میره رو قفسش.۱۱روزی میشه که تو خونمه

    پاسخ
  9. رادمهر
    رادمهر says:

    سلام خسته نباشید من یه شاه طوطی نر خریداری کردم نزدیکه یه ماه خریدمش ۷ ماهش هست هر کاری میکنم صحبت نمیکنه وقتیم میزاریمش،روی قفس دیگه نمی خواد بیاد پایین همش گاز میگیره ولی وقتی میاد رودس دیگه اروم میشه اگه میشه،کمکم کنید برای سخنگویی

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام از راهنمایی مقاله آموزش حرف زدن به طوطی استفاده نمایید. اولا عجله نداشته باشید تا طوطی به شما و محیط چدیدش عادت کند. دوما لزوما تمام پرندگان حتی از نژادهایی که معروف به سخنگویی هستند حرف نمیزنند و استعداد های متفاوتی دارند. اما شما بعد از برقراری ارتباط خوب با او به آموزش او بپردازید.

      پاسخ
  10. Dorsa
    Dorsa says:

    سلام من دو روزه دو تا طوطی برزیلی خریدم خیلی شیطونه هنوز جنسیتش معلم نیست چطوری بهش حرف یاد بدم سبزه ؟؟؟ 😞

    پاسخ
  11. ابوالفضل
    ابوالفضل says:

    سلام
    من طوطی ملنگو ۶ ماهه دارم و نر هستش.
    یه هفته هست که دارمش.
    میخوام بهش حرف یاد بدم.
    نکته قابل توجه اینجاس که طوطیم خیلی کم صر و صدا هستش و نمیدونم خوش حال باشم یا ناراحت.
    کمکم کنید ممنونم.
    .

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام استعداد یادگیری حرف زدن در پرندگان مختلف منحصر به فرد هست و ممکن است گاهی یک پرنده هرگز حرف نزند. با در نظر داشتن این مسئله از مقاله آموزش حرف زدن به پرنده جهت آموزش استفاده نمایید و بدانید مهم ترین اصل تکرار و صبر است. ضمن اینکه در طول آموزش نباید با پرنده رفتار بدی داشته باشید تا رابطه تان خراب نشود. مثلا سر او داد نزنید او را محکم نگیرید و …

      پاسخ
  12. ابوالفضل
    ابوالفضل says:

    سلام
    من یه هفته ای میشه که یهک عدد طوطی ملنگو نر ۶ ماهه خریدم.
    اسمش طلا.
    رودست میاد و میزاره مازیش کنم و به هیچکس هم گاز نمیگیره .
    نکته قابل توجه اینجاس که طلا خیلی کم سر و صداس و تت حالا جزء یک جیغ و چندین صدای اروم ازش نشنیدم و نمیدونم خوش حال باشم یا ناراحت.
    میخواستم بهش حرف یاد بدم.
    اگه کمکم کنید ممنون میشم.

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام استعداد یادگیری حرف زدن در پرندگان مختلف منحصر به فرد هست و ممکن است گاهی یک پرنده هرگز حرف نزند. با در نظر داشتن این مسئله از مقاله آموزش حرف زدن به پرنده جهت آموزش استفاده نمایید و بدانید مهم ترین اصل تکرار و صبر است. ضمن اینکه در طول آموزش نباید با پرنده رفتار بدی داشته باشید تا رابطه تان خراب نشود. مثلا سر او داد نزنید او را محکم نگیرید و …

      پاسخ
  13. ابوالفضل
    ابوالفضل says:

    میخواستم بگم که خیلی بازیگوشه.
    از قفس میاد بیرون و دور خونه تاب میخوره.
    دلیل کم صدا بودنش چیه؟
    آیا هنوز به محیط خونه آدت نکرده؟
    یا…..

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      با سلام سکوتش میتواند به خاطر عوض شدن جایش و احساس ترسش باشد. معمولا در طبیعت پرنده ها برای اینکه حیوانات شکارچی را از وجود خود باخبر نکنند کمتر صدا میدهند و ساکت میشوند. لذا احساس ترس و ساکت شدن او اکنون طبیعی است.

      پاسخ
  14. ابوالفضل
    ابوالفضل says:

    سلام من طوطی ۶ ماهه خریدم میخوام بهش حرف یاد بدم طوطیم خیلی کم صداس اما خیلی دستیه ممنون کمکم کنید و ببخشید اینقدر نوشتم داستان داره.

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      با سلام لطفا از مقاله آموزش حرف زدن به پرنده استفاده نمایید. کم صدا بودن او به خاطر محیط جدید است و اینکه در این محیط هنور احساس امنیت ندارد. در این موارد پرنده در طبیعت ساکت است تا خطر (حیوان شکارچی) را به سمت خود نکشاند.

      پاسخ
  15. روح اله
    روح اله says:

    سلام
    من یک ملنگو دارم که دستی یم هست رو دستم و شونم براحتی میشینه تا دستمو میارم جلوش زود میشینه رودستم،خیلی باهاش تمرین میکنم ولی بحرف نیومده چکارکنم؟؟در ضمن طوق گردنش الان خاکستریه…راهنماییم کنین ممنون

    پاسخ
      • شهریار
        شهریار says:

        بابا من صبورم فقط میخام بدونم دلمون خوش باشه که از آخر به صحبت میاد یا ه ما این همه خودمونو داریم اذیت میکنیم

        پاسخ
        • پت مگز
          پت مگز says:

          سلام البته که پرنده ها هم مانند سایر موجودات استعدادهایشان منحصر بفرد است یک طوطی بیشتر یاد میگیرد و یک طوطی ممکن است هرگز نیاموزد اما به طور کلی طوطی ملنگو به حرف زدن مشهور است و یکی از توانا ترین طوطی هاست به طوریکه میتواند تا 250 کلمه را بیاموزد. لذا این آموزش را به صورت اصولی و از طریق مقاله آموزش حرف زدن به طوطی انجام دهید.

          پاسخ
  16. شهریار
    شهریار says:

    سلام میشه لطفا جواب بدین من ی طوطی ملنگو دارم اسمش میتو یه بهش میگم میتو سلام روشو بر میگردونه و جیغ میکشه. دلیلش چیه میخام بهش حرف زدن یاد بدم اما اینطوری میکنه

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام ابتدا باید بتوانید با او ارتباط بگیرید و یک مدتی در کنار شما باشد بعد اقدام به آموزش کنید.

      پاسخ
  17. شهریار
    شهریار says:

    با سلام ترخدا جواب منو بدید من. یه طوطی ملنگو نر دوسال 3 ماهه دارم. تازه خریدمش میخام بدونم آیا ب حرف میاد اگه خیلی سر ب سرش بزارم. یا. نه.

    پاسخ
  18. Tooka
    Tooka says:

    سلام خسته نباشید من یه طوطی گیرینچیک 3 ماهه دارم 4 روزه خریدمش الان ازدستم غذا میخوره ولی وقتی دستمومیزارم رو قفس گازمیگیره چیکارکنم که کاز نگیره وازچه زمانی شروع کنم بهش حرف زدن یاد بدم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام دستتون رو داخل قفس نکنید قفس برای او به منزله قلمروی خودش است و در واقع تنها دارد از خانه اش دفاع میکند لذا به قفسش دست نزنید. از همین الان شروع کنید به او حرف زدن یاد بدهید. میتوانید از مقاله آموزش حرف زدن به پرندگان استفاده کنید.

      پاسخ
  19. عرفان
    عرفان says:

    سلام من یه طوطی برزیلی دارم تازه دو سه روزه گرفتمش.خیلی میترسه اصن وقتی می ری جلوش خودشو میزنه به درو دیوار قفس می خواستم ببینم چیکار میتونم بکنم

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام به خاطر تغییر محیط استرس دارد و شما را نیز اصلا نمیشناسد. سعی کنید جز موارد ضروری به قفسش نزدیک نشوید و در روزهای اول فقط با او با مهربانی صحبت کنید. رفته رفته به شما و حضور شما عادت میکند.

      پاسخ
  20. عرفان
    عرفان says:

    سلام من یه طوطی برزیلی دارم که تکه منظورم از تک یعنی جفت نداره تازه دو سه روزه گرفتمش.خیلی میترسه اصن وقتی می ری جلوش خودشو میزنه به درو دیوار قفس می خواستم ببینم چیکار میتونم بکنم

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام به خاطر تغییر محیط استرس دارد و شما را نیز اصلا نمیشناسد. سعی کنید جز موارد ضروری به قفسش نزدیک نشوید و در روزهای اول فقط با او با مهربانی صحبت کنید. رفته رفته به شما و حضور شما عادت میکند.

      پاسخ
  21. یکی
    یکی says:

    سلام خسته نباشید من یه طوطی ملنگو نر یه ساله دارم سه روزه خریدمش از دستم غذا میخوره ولی وقتی می‌خوام بهش دست بزنم اجازه نمیده باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • پت مگز
      پت مگز says:

      سلام برای دست زدن خیلی زود است. بعضی طوطی ها اصلا دوست ندارند لمس شوند. اما کلا هم طوطی ای مه با تازگی خریده اید اصلا انقدر ها به شما اعتماد ندارد که بگذارد به او دست بزنید. او را مجبور نکنید با او با مهربانی صحبت کنید تا به مرور زمان اعتمادش به شما و محیط خانه تان جلب شود.

      پاسخ

پاسخ دهید

پیوستن به بحث
دیدگاه خود را در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *